Магични свет Влаха

 

Србија 
47′06″, 2021.
РЕЖИЈА 
ПРОДУКЦИЈА 
СЦЕНАРИО 
КАМЕРА 
МОНТАЖА 

Александар Репеџић, Анђела Ђермановић
КОНТАКТ 
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

„Магични свет Влаха” приказује специфичне фрагменте неопипљиве влашке културе на територији североисточне Србије. Аутори, етнолог Александар Репеџић и визуелна уметница Анђела Ђермановић, кроз истраживање и партиципацију са различитим саговорницима приказују: мит Муме падури, мит о змају, бележе део обичаја помане (даће) који се зове изливање воде и приказују фолклорну изведбу падања у транс. Кроз анимацију, разговоре, бележење игре и партиципацију у извођењу обичаја аутори и сами разговарају о својим импресијама с терена, где се снимљени феномени анализирају из етнолошког и културолошког угла.


Александар Репеџић је дипломирани етнолог-антрополог и кустос у Музеју Понишавља – Пирот. Радио је као вршилац дужности Музеја у Мајданпеку. Стални је сарадник Балканолошког института. Стручњак за област влашке културе.


Анђела Ђермановић је завршила основне и мастер студије на одсеку за сликарство Факултета ликовних уметности. Тренутно је на докторским студијама на истом факултету. Остварила је преко педесет групних изложби и четири самосталне.


 

Tрејлер: https://drive.google.com/file/d/1K5ycusk45X9WA3_SRA4vjgrPvQGyVkzG/view?usp=sharing


 

ПРОЈЕKЦИЈА:

 

Уторак  4.10.2022.

 

Етнографски музеј у Београду

Узун Миркова 2

 

20h

Печурка на крову света

Maтјаж Пинтер

Словенија, Ирска

2021.

43′36″

 

Магични свет Влаха

Александар Репеџић, Анђела Ђермановић

Србија

2021.

47′06″

 

 

 

 

 

 

Програм 2022