Почетна

 

30. Међународни фестивал етнолошког филма ће се одржати од 4. до 8. октобра 2021. године у Етнографском музеју у Београду и Југословенској кинотеци. 30 филмова са разних страна света ће се такмичити за Гран при "Драгослав Антонијевић" и друге награде, шест студентских филмова за награду Најбољи студентски филм, а биће приказан још 21 филм у оквиру нетакмичарског и специјалних програма.

Улаз на све пројекције је бесплатан.

У циљу превенције ширења болести Kовид-19, ношење маски и држање размака од 1,5м је обавезно у затвореним просторијама. Током пројекција је неопходно држати размак између седишта.

 

****

Фестивал ће отворити изложба фотографија "Културе које нестају", чији су аутори Арне Ходалич и Катја Бидовец из Словеније. На изложби ће бити приказани портрети људи из неких заједница које су, према мишљењима антрополога, на рубу изумирања. Аутори су годинама обилазили различита подручја у којима заједнице живе како би начинили фотографије на лицу места. Портрети које ћете видети представљају људе који живе на обалама реке Омо код језера Туркана у Етиопији, у областима Аруначал Прадеш и Нагаланд у Индији, на северу Намибије, као и у ослобођеној територији Западне Сахаре. Иза аутора је богато искуство фотографског рада, укључујући и рад за часопис Натионал Геограпхиц Словенија. Фестивал и изложба ће бити свечано отворени у холу Етнографског музеја у Београду у понедељак, 4. октобра, у 19х.

Молимо посетиоце да се придржавају прописаних мера превенције ширења болести Kовид-19.

 

САТНИЦА ФЕСТИВАЛА

*кликните на слику да би се увећала

 

 

 

ОРГАНИЗАТОР ФЕСТИВАЛА

 

 

 

 

ПРИЈАТЕЉИ ФЕСТИВАЛА