Početna
 
Etnografski muzej u Beogradu, 13-16. oktobar 2020.

 

XXIX međunarodni festival etnološkog filma trajaće od 13-16. oktobra 2020. i u okviru njega biće prikazano preko četrdeset filmova. Filmovi su podeljeni u dve glavne kategorije, kompetitivnu koju čine glavni takmičarski program (24 filma) i studentski program (4 filma), kao i nekompetitivnu – odnosno informativni program (12 filmova). Takođe, postoji i specijalni programi u okviru kojih će biti prikazani filmovi nedavno preminulog reditelja i saradnika MFEF-a Dobrivoja Pantelića, izabrane emisije povodom 50-godišnjice Naučne redakcije Radio Televizije Srbije (ranije Televizije Beograd) i još neke zanimljivosti...

 

Ovogodišnji slogan festivala ''U goru, u vodu'' predstavlja magijsku formulu za odagnavanje zlih sila oličenih u vremenskoj nepogodi koja se obrušila na selo (verovanje u Severozapadnoj Srbiji). Prenešeno u današnji kontekst našim festivalom želimo da odganamo ne samo vremenske, već i sve druge zle sile koje su se sručile na nas I da vam kroz mnoštvo zanimljivih filmova pružimo prozor u druge svetove.

 

Filmovi će biti dostupni za besplatno gledanje tokom sedam dana od početka festivala, odnosno od 13. do 19. oktobra.

 

Svi filmovi imaju engleski titl. Filmovi glavnog takmičarskog programa titlovani su na srpski jezik. Da bi srpski titlovi bili uključeni, potrebno je odabrati ovu opciju klikom na dugme CC u donjem desnom uglu prozora.
 

Zbog geografskog ograničavanja sadržaja, filmovi će biti dostupni samo gledaocima na teritoriji republike Srbije.

 

Biće neophodno da se stvori korisnički nalog na platformi za prikazivanje filmova, kojoj će moći da se pristupi preko linkova na stranicama za filmove, dostupnih na ovom sajtu.

 

Za sva pitanja i nedoumice, obratite se na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

 

Pozivno pismo

Prijava

Propozicije