Početna

 

30. Međunarodni festival etnološkog filma će se održati od 4. do 8. oktobra 2021. godine u Etnografskom muzeju u Beogradu i Jugoslovenskoj kinoteci. 30 filmova sa raznih strana sveta će se takmičiti za Gran pri "Dragoslav Antonijević" i druge nagrade, šest studentskih filmova za nagradu Najbolji studentski film, a biće prikazan još 21 film u okviru netakmičarskog i specijalnih programa.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

U cilju prevencije širenja bolesti Covid-19, nošenje maski i držanje razmaka od 1,5m je obavezno u zatvorenim prostorijama. Tokom projekcija je neophodno držati razmak između sedišta.
 
****
Festival će otvoriti izložba fotografija "Kulture koje nestaju", čiji su autori Arne Hodalič i Katja Bidovec iz Slovenije. Na izložbi će biti prikazani portreti ljudi iz nekih zajednica koje su, prema mišljenjima antropologa, na rubu izumiranja. Autori su godinama obilazili različita područja u kojima zajednice žive kako bi načinili fotografije na licu mesta. Portreti koje ćete videti predstavljaju ljude koji žive na obalama reke Omo kod jezera Turkana u Etiopiji, u oblastima Arunačal Pradeš i Nagaland u Indiji, na severu Namibije, kao i u oslobođenoj teritoriji Zapadne Sahare. Iza autora je bogato iskustvo fotografskog rada, uključujući i rad za časopis National Geographic Slovenija. Festival i izložba će biti svečano otvoreni u holu Etnografskog muzeja u Beogradu u ponedeljak, 4. oktobra, u 19h.
 
Molimo posetioce da se pridržavaju propisanih mera prevencije širenja bolesti Covid-19.

 

 

SATNICA FESTIVALA

*kliknite na sliku da bi se uvećala

 

 

ORGANIZATOR FESTIVALA

 

 

 

 

PRIJATELJI FESTIVALA