Архива

 

Београд, 20. фебруар 2017.

 

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ
 

XXVI  међународни фестивал етнолошког филма биће одржан од 10. до 14. октобра 2017. године. Етнографски музеј у Београду Вас позива да на њему учествујете с филмовима из своје продукције, насталим у последње три године.

Фестивал жели да афирмише успешна визуелна истраживања традицијских и савремених култура широм света, као и да допринесе подизању опште свести о значају културног наслеђа за квалитетан развој људских заједница.

Осим главног филмског програма који чине остварења у конкуренцији за награде, информативна секција и студентски филмови, Фестивал ће представити и специјалан програм који је ове године посвећен продукцији Swinburne University of Тechnology из Аустралије и семинару ''Нове технологије и нематеријално културно наслеђе'' (“New technologies and intangible cultural heritage”) реализованому сарадњи с Регионалним центром УНЕСКО за очување нематеријалног културног наслеђа у Софији (Бугарска).

Прецизан садржај главног и специјалног програма биће одређен средином 2017. године.

Желимо да Вам скренемо пажњу да пријављивање за учешће на Фестивалу траједо25. маја 2017. У прилогу овог писма су апликациони формулар и пропозиције Фестивала.

Молимо да пријаву за филм доставите на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  Више информација о Фестивалу и процедури пријављивања можете наћи и на вебсајту Фестивала: www.etnofilm.org

Надамо се да ћемо сарађивати и да ћемо се у октобру 2017. видети у Београду.


Срдачно,

Саша Срећковић, извршни директор

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.